Nyitókép: SITA

 

A bevételcsökkenés miatt az idei évben a hazai polgárok fele nem tervez nyári kirándulást. Ezzel ellentétben a népesség kétötöde az oltásnak köszönhetően utazni kíván. Tízből nyolc ember számára a vakcina egyik nagy előnye az, hogy ismét lehetőséget biztosít az utazásra – derült ki a 2Muse ügynökség felméréséből, amelyet a 365.bank számára készített.

 

 „Azok az emberek, akik hajlandóak magukat beoltatni, a vakcinát nemcsak a szabadsággal kötik össze, hanem a jobb munkalehetőségekkel, a gazdaság újraindításával és az utazással. Mindezek ellenére a szlovákiai polgárok fele megvárja, hogy az anyagi helyzete rendeződjön, s csak ezután megy el kirándulni“

 

– jelentette ki Linda Valko Gáliková, a bank PR menedzsere.

 hirdetes_810x300  

 

A menedzser szerint a megtakarításaikkal sokan a bevételkiesésüket vagy -csökkenésüket fedezték, így a kirándulásra már nem maradt pénzük. A felmérés szerint átlagosan minden második embernek kellett hozzányúlnia a megtakarított pénzéhez.

 

A rosszabbodó pénzügyi helyzettel együtt az oltási hajlandóság is csökken. A legrosszabb anyagi helyzetben lévő polgároknak több mint a harmada elhatárolódik az oltástól. Ezzel ellentétben, azok a személyek (40%), akik az aktuális anyagi helyzetüket jónak ítélik meg, oltáspártiak.

 

A Statisztikai Hivatal adatai alapján idén áprilisban a szlovákiai hotelekben és panziókban 50 ezer vendéget szállásoltak el, míg 2019-ben 442 ezret. Ez 89%-os visszaesés.

 

Idén áprilisban a szlovákiai hotelekben elsősorban hazai kirándulókat szállásoltak el. Az elszállásolt vendégek 86%-a hazai polgár volt. Ez azt jelenti, hogy Szlovákiából nagyjából 43 ezer kiránduló érkezett, míg külföldről 7 ezer.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!