Nyitókép: SITA/Marko Erd

 

A Szlovák Posta már tavaly bejelentette, hogy kulcsfontosságú reformok megvalósítását tervezi a posta gazdasági stabilitása, a szolgáltatások minőségibbé tétele és a folyamatok hatékonysága érdekében.

 

Iveta Dorčáková, a Szlovák Posta szóvivőjének tájékoztatása szerint egy járásban átlagosan 2,9 munkahelyet fognak megszüntetni.

 

 hirdetes_810x300  

Idén a Szlovák Posta 47 fiókját zárták be

 

Az elmúlt fél évben mindenhol csökkentették a postai hálózatot, ahol alacsony volt a szolgáltatások iránti érdeklődés. Az év eleje óta a szabályozó hatóság jóváhagyásával 47 postát zártak be. Azóta a posták többek között postai kézbesítőkön keresztül biztosítják a szolgáltatásokat.

 

Csökken a levélküldemények száma

 

A szóvivő arról is tájékoztatott, hogy 2021-ben tovább csökkent a levélküldemények száma, melynek következtében a posta egyesítette a levél- és csomagküldemények kézbesítését, mégpedig motorizált kézbesítők segítségével. Jelenleg több mint 400 körzetet motorizált kézbesítők szolgálnak ki.

 

Ezek a változások lehetővé tették, hogy a Szlovák Posta további 226 felesleges munkahelyet szüntessen meg. Dorčáková szerint átlagosan minden járásban 2,9 munkahelyet fognak megszüntetni.

 

 „Jelenleg 12 370 személyt alkalmazunk. Továbbra is az ország egyik legnagyobb munkaadójának számítunk még annak ellenére is, hogy február végén 750-nel csökkentettük a munkahelyek számát, 547 alkalmazottnak lejárt a munkaviszonya, a többiek pedig más munkát vállaltak vagy anyasági szabadságon vannak“

 

– konstatálta Martin Ľupták, a Szlovák Posta igazgatótanácsának elnöke.

 

Hozzátette: a felesleges munkahelyek megszüntetése lehetővé teszi, hogy ellenőrzés alatt tartsák a növekvő bérköltségeket, másrészt a posta gazdasági eredményei alapján lehetőséget teremt a jövőbeli béremelésre.

 

A Szlovák Posta biztosított arról, hogy az érintett alkalmazottaknak más munkát fog kínálni, és amennyiben az ajánlatot nem fogadják el, a ledolgozott évek alapján megkapják a lelépési díjukat.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!