Nyitókép forrása: körkép.sk

 

A múlt hónapban hosszú idő után csökkenni kezdett a különbség a magyarlakta járások és az országos munkanélküliségi adatok között. A déli régiók lemaradása 1,8 százalékpont (Pozsony és Kassa nélkül). A különbség azonban valószínűleg az északi járásokban kissé emelkedő állástalanság számlájára írható.

 

A 16 magyarlakta járásban 70 ezer állástalant tartanak nyilván a munkaügyi hivatalok. Az állástalanság mértéke 9,56 százalék, ami 1,8 százalékponttal magasabb az országos 7,76 százaléktól. Pozsonnyal és Kassával együtt a déli régiók állástalansága szemlátomást jobb kondíciót mutat 8,12 százalékos állástalansággal.

 

Összességében lassan csökken a nyilvántartott állástalanok aránya a déli járásokban. A legjobb helyzetben a Galántai, Érsekújvári, Vágsellyei, Szenci és Dunaszerdahelyi járások vannak. Az ország középső és keleti vidékein azonban továbbra is van ok aggódni (lásd interaktív térképünket).

 hirdetes_400x285  

 

Nyolc járásban még mindig az országos átlagtól magasabb a munkanélküliek aránya, köztük van a Rimaszombati járás 20,52 százalékos munkanélküliségi rátával illetve tőle alig lemaradva 19,88 százalékkal a Nagyrőcei járás is. A Rozsnyói járásban 16 százalék felett jár a munkanélküliség.

 

 

 

Körkép.sk/KL

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!