Nyitókép: pxhere.com

 

Az Oktatásügyi Minisztérium tervei között szerepel, hogy beszabályozza, legfeljebb mekkora lehet a tandíj összege a távutas diákoknak az közszolgálati és állami főiskolákon a 2022/2023-as tanévben. A minisztérium már tárcaközi egyeztetésre bocsájtotta tervezetét.

 

Amennyiben átmegy az intézkedés, úgy már 2021. szeptember 15-től életbe léphet. Ennek oka, hogy a tandíjak maximális éves összege időben ismertté váljon az egyes tanulmányi szakok szerint.

 

A tárca tervei szerint a tandíj legfelső határa a gazdasági igényességtől függ majd. A legalacsonyabb tandíjakat az olyan területeken kellene fizetni, mint a filozófia, történelmi tudományok, politikai tudományok, jog, pszichológia, szociális munka, szociológia és antropológia, teológia, művészettudomány. Ezeken a szakokon az alapképzés során évente maximum 1560 eurót, a mesterképzésen 2200 eurót, a doktorképzésen pedig 4390 eurót kérhetnének el a főiskolák.

 

 hirdetes_300x300  

A tandíjak az állatorvosképzésnél lehetnének a legmagasabbak. Itt csak az alapképzés során 5970 eurót kérhetnének el a főiskolák. Az orvosi és fogorvosi babérokra törőknek az összevont alap- és másodfokú képzés 5000 eurójukba kerülne – évente.

 

sita

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!