Nyitókép: iStock

 

A Szociális Biztosító már év elején a nyugdíjkérelmek számának megemelkedésére hívta fel a figyelmet, ez a trend a második negyedévben sem változott. A nyugdíjkérelmek száma áprilistól júniusig alaposan túlszárnyalta a tavalyi év, illetve a 2019-es év ugyanezen hónapjaiban beadott kérelmek számát.

 

Az idei év első félévben a nyugdíjkérelmek száma a tavalyi évhez képest 33%-kal emelkedett. Amíg a Szociális Biztosító a tavalyi év első félévben 53,4 ezer beérkezett nyugdíjkérelmet jegyzett, addig idén januártól júniusig 71,2 ezret.

 

  hirdetes_300x300   

Az igazságtalanságok eltávolításán dolgoznak

 

A biztosító tájékoztatása szerint igényes ügyintézés keretén belül sikerült elintézniük az 1957 és 1965 között született „diszkriminált“ biztosítottak kompenzációját, akiknél a múltban érvényes jogszabály szerint nem vették figyelembe a felnevelt gyermekek számát a nyugdíjkorhatár lecsökkentésénél.

 

 „A Szociális Biztosító eddig 45 200 biztosított diszkriminációját távolította el kell időben, hiszen a jogszabályban előírt határidő a 2022-es év végéig szól“

 

– írta sajtóhírében a biztosító.

 

Időben elkészítették több juttatás kifizetését

 

A Szociális Biztosító szintén kellő időbe fizette ki a 630 eurós jutalmat azoknak a személyeknek, akik részt vettek a nemzeti felszabadításért zajló harcban. Mindemellett a Szociális Biztosító az új törvény értelmében az év elejétől fokozatosan emeli a nyugdíj-kiegészítést az antikommunista ellenállás veteránjainak, továbbá kifizeti az egyszeri, 1 898 eurós juttatásukat is a nyugdíjuk mellé.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 18 olvasónak tetszik ez a cikk.