Nyitókép: SITA/AP Photo/Dmitry Lovetsky

 

Péntek reggel befejeződött az Oroszországot Németországgal a Balti-tenger alatt összekötő Északi Áramlat 2 (Nord Stream 2) gázvezeték építése. A hírt a Gazprom orosz gázipari cég jelentette be.

 

A vezeték utolsó részét szeptember 6-án szerelték össze, később még az egyes részeket is összekötötték – ezekkel a munkálatokkal péntek reggelre végeztek.

 

A Bloomberg amerikai hírügynökség szerdán, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a Gazprom tervei szerint az Északi Áramlat-2 első vezetékén október 1-jén, mindkettőn pedig december 1-jén indul meg a gáz szállítása. Mindemellett a gáznak az európai ellátórendszerbe való eljutása továbbra is Németországtól függ.

 

 hirdetes_400x285  

A 11 milliárd dolláros beruházásnak köszönhetően az oroszok éves szinten 55 milliárd köbméter gázt tudnak szállítani Ukrajnát kikerülve.

 

A munkálatokat még 2018-ban kezdték meg és másfél éves késéssel fejezték be. A gázvezeték certifikációja nagyjából négy hónapot vesz igénybe, mely magába foglalja a teljes dokumentáció átadását és a vezeték tesztelését a német gazdasági minisztérium által.

 

Körkép.sk, MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!