Nyitókép forrása: pixabay.com

 

A Renault 2000 munkahelyet számol fel Franciaországban. Többnyire gépipari munkakörökről van szó. A leépítésre azért van szükség, mert az autógyár átáll az elektromos autók gyártására. Egyúttal azonban más munkakörökben új alkalmazottakat akarnak felvenni.

 

A veszteséggel küszködő Renault egy átfogó átszervezés keretében összesen 4600 alkalmazottjától kíván megválni Franciaországban, legalábbis ezt a számot közölték korábban. Most ebből ténylegesen 2000 fős leépítést jelentettek be, azzal, hogy teljesen új munkakörökbe 2500 embert kívánnak felvenni. Ez ugyan plusz 500 álláshelyet jelent. (Megjegyezzük, hogy az elbocsátott alkalmazottak képesítése aligha passzol az új elvárásokhoz, így az ő sorsukon mit sem segít hogy matematikailag nőtt a munkahelyek száma – a szerk.)

 

A Renault 9 új elektromos és hibrid modell gyártását tervezi Franciaországban.

 

 hirdetes_810x300  

Az újonnan létrehozott munkakörök között szerepel az adattudományok egész sora valamint a kémikus-specialista szakma is. Ez utóbbira azért van szükség, mert a Renault szeretne versenyelőnyre szert tenni a tápegységek és elemek gyártása terén is.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!