Teréz
  • HUF: 359.07
  • USD: 1.16
  • 6 °C
  • 17 °C

Hirdetés (X)

Gazdaság

Krajniak 405 eurós fertőzési jutalékot javasol az élvonalban dolgozóknak

A juttatásra a szociális intézmények, valamint a család- és gyermekközpontok alkalmazottainak lenne jogosultságuk.

Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

A szociális intézmények, valamint a család- és gyermekközpontok alkalmazottai 405 eurós ún. fertőzés jutalékot kaphatnak. 

 

A támogatást az a munkaviszonyban lévő alkalmazott fogja megkapni, aki válsághelyzet idején az elrendelt karanténitézkedések közepette dolgozott, és közvetlen kapcsolatban volt a koronavírusos páciensekkel.

 

Mindez abból a javaslatból derült ki, amelyet Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter a csütörtöki kormányülésen fog előterjeszteni.

 

A munkaügyi tárca becslése szerint idén mintegy 1 850 személy fogja megkapni a fertőzési jutalékot, míg jövőre a szociális intézmények, valamint a család- és gyermekközpontok 3,7 ezer alkalmazottja.

 

Az élvonalban dolgozók munkáját értékelik

 

Mindez azt jelenti, hogy a jutalék kifizetése idén 750 ezer euróba kerülne, jövőre pedig 1,5 millió euróba.

 

„A fertőzési jutalék odaítélésének célja egyrészt az, hogy jutalomban részesüljenek a fertőző környezetben dolgozó alkalmazottak, másrészt motiválni szeretnénk őket arra, hogy továbbra is ebben a közegben dolgozzanak, s ezáltal biztosítva legyen a fentebb említett intézményekben lévő páciensek megfelelő ellátása“

 

– indokolta a jutalék kifizetését a munkaügyi tárca.

 

A minisztérium szerint a juttatással azokat az alkalmazottakat szeretnék értékelni, akik a szociális intézményekben, illetve a család- és gyermekközpontokban az élvonalban dolgoztak a járvány ideje alatt.

 

A fertőzési jutalék egy olyan típusú támogatás lesz, amelyet az alkalmazott a fizetésén kívül fog megkapni a minőségi munkavégzésért, illetve azért a munkatevékenységért, amelyet a megegyezett munkavégzésen felül végzett el.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket