Nyitókép forrása: körkép.sk

 

Jelentősen csökkent az országos és ezúttal érezhetően enyhült az állástalanság a déli régiókban is. Az északi és déli foglalkoztatási szakadék azonban továbbra is jelentős. Az országos munkanélküliségi ráta 7,09 százalékos, ezzel szemben a 16 magyarlakta járásban együtt 8,78 százalékos az állástalanok aránya.

 

Pozsonyt és Kassát a magyarlakta régiókhoz számolva sem érjük el az országos átlagot, a két nagyvárossal együtt 7,56 százalékra csökken csak a munkanélküliségi ráta.

 

Ismét csak század százalékpontokkal csökkent az országos statisztika és a felvidéki statisztika közti különbség: augusztusban a felvidéki munkanélküliség 1,73 százalékponttal volt magasabb az országostól, szeptemberben ez csak 1,69 százalékpontra mérséklődött.

 

 hirdetes_810x300  

Ugyanakkor az északi járások továbbra is nagyságrendekkel jobb mutatókkal rendelkeznek. Szlovákia magyarlakta járások valamint Pozsony és Kassa nélküli része átszámolva 6,77 százalékos állástalansággal „küzd”.

 

Nyolc magyarlakta járásban továbbra is országos átlagon felüli a munkanélküliségi ráta, de az előző hónaphoz képest kettőről egyre csökkent a 20 százaléknál magasabb állástalansággal küzdő régiók száma (Rimaszombati járás).

 

Adatok: ÚPSVaR, táblázat: körkép.sk

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!