Nyitókép: Lidl

 

A Lidl élelmiszerlánc egy új projektet indít az élelmiszerpazarlás megakadályozása érdekében. A vásárlói számára lehetővé teszi egy zöldségekkel és gyümölcsökkel teli olcsó papírláda megvásárlását – írja az iDnes.cz.

 

A kampányt a csehországi Lidl kezdete, de a hazai vásárlók is hasonló lépésre számíthatnak.

 

 hirdetes_400x285  

„Az elkövetkezendő hetekben mi is elindítjuk ezt a projektet a boltjainkban“

 

– mondta az Aktualitynek Tomáš Bezák, a szlovákiai Lidl szóvivője.

 

Csehországban egy papírláda 25 koronába (1 euró) fog kerülni. A ládában különböző, sértetlen állapotú gyümölcsök és zöldségek lesznek, csupán abban fognak különbözni a többitől, hogy a csomagolásuk megsérült, illetve némelyik zöldség vagy gyümölcs nem felel meg a vizuális szabványnak.

 

3 800 tonna zöldség és gyümölcs megmentése

 

Ezeknek a termékeknek a megvétele egy kicsit másképpen fog zajlani. Csehországban például a pénztárak mögötti helyiségben lehet majd megvásárolni az olcsó gyümölcsös és zöldséges ládákat. Az élelmiszerlánc azt ígéri, hogy naponta többször fogják feltölteni a készletet.

 

Az érdeklődőknek fel kell készülniük arra, hogy a ládák különbözőek lehetnek. A cseh projektben a ládák mennyisége elsősorban attól fog függeni, hogy melyik termék dobozának csomagolása lesz sérült. A vállalat szerint egy láda súlya 3 kilogramm lesz.

 

Csehországban a Lidl 283 boltjában lesz elérhető a „papírládás rendszer“, amellyel a Lidl 3 800 tonna zöldség és gyümölcs megmentését ígéri.

 

iDnes.cz/Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.