Nyitókép: efektivnejsie.sk

 

Fontos kötelezettséget ír elő az adóhivatal azon cégek, vállalatok számára, akik 2121. november 15-ig ÁFA-fizetőkként regisztrálták magukat.

 

Rövid a határidő, ezt kell csinálnunk

 

2021. november 30-ig jelentenünk kell az adóhatóság felé bankszámlánkat, majd ezután a jövőben is haladéktalanul ugyanezt kell tennünk, amennyiben változik a bankszámlaszámunk.

 hirdetes_300x300  

 

A 222/2004-es számú ÁFA-törvény idén november 15-én lépett hatályba, és rövid, alig két hetes határidőt ír elő a törvényi kötelezettség betartására.

 

A bankszámla bejelentési kötelezettség vonatkozik minden fizikai és jogi személyre, akik az illetékes törvény 4, 4b és 5-ös paragrafusa alapján ÁFA-fizetők

 

A nem ÁFA-fizetőkre, akik a 7-es vagy 7a paragrafus alapján regisztráltak, ez a bejelentési kötelezettség nem vonatkozik.

 

A Pénzügyi Hatóság módszertani utasítást is kiadott a kötelezettség teljesítésére, maga a folyamat leírása azonban nincs benne.

 

Általános bejelentés nem elég, hanem adott, speciálisan előírt formanyomtatvány szükségeltetik hozzá.

 

Fontos tudni azt is, hogy ha november 15-e előtt már általános bejelentéssel tájékoztattuk az adóhivatalt bankszámláinkról, a most érvénybe lépett törvényi kötelezettség még nem minősül teljesítettnek.

 

A bejelentés csak akkor elfogadott, ha azt egy speciális, erre a célra készült formanyomtatványon (OZN6DPHv21) keresztül ejtjük meg.

 

Hogy hol találjuk az említett formanyomtatványt, és pontosan milyen lépésekből is áll az egész folyamat, azt az efektivnejsie.sk nevű adótanácsadásra szakosodott portál mutatja be részletesen, 14 pontban.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!