Marcell
  • HUF: 391.99
  • USD: 1.03
  • 21 °C
  • 33 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Covid, nem covid, lockdown alatt is van megoldás. Szlovákia helyett Magyarországon vásárol a Felvidék

Kérdés már csak az, megéri-e a jó vásárt egy esetleges Covid-fertőzés.

Nyitókép: SITA

 

A rossz járványügyi helyzet miatt országos lockdown van érvényben Szlovákiában. Napok óta csak a legszükségesebb üzletek, élelmiszerbolt, gyógyszertár, drogéria lehetnek nyitva.

 

Magyarországon azonban Szlovákiával ellentétben nincs lezárás, minden üzlet nyitva van. A felvidékiek pedig élnek is a lehetőséggel.

 

Vásárolunk, csak odaát

 

A közelgő karácsonyra való tekintettel emiatt egyre többen Magyarországon szerzik be az ajándékokat, megoldva egyúttal a hétvégi nagybevásárlást is.

 

A határmenti városokban, például Győrben, Komáromban, Esztergomban, Balassagyarmaton, vagy akár Miskolcon sok szlovák rendszámú gépkocsi látható a bevásárlóközpontok parkolóiban.

 

A közmédia beszámolója szerint Győrben, Miskolcon nem ritka, hogy minden ötödik, hetedik autó szlovákiai.

 

A szlovák gazdasági szereplők és kiskereskedők kongatják a vészharangot. Szerintük ugyanis ez diszkrimináció, és a bevételkiesés is érzékenyen érinti őket.

 

Klus: Nincs szó a határok lezárásáról

 

A szlovák külügyminisztérium államtitkára, Martin Klus (SaS) szerint a határ lezárása nincs napirenden. Az RTVS-nek nyilatkozva elmondta, hogy uniós szinten sincs erre vonatkozó egyezség, és legfeljebb a határrezsim szigorítása jöhet szóba a nem beoltottak számára.

 

Járványügyi szakértők szerint mindenesetre a vírus nem válogat, és a nagy bevásárlóközpontokban, tömött sorokban való vásárlás egyáltalán nem biztonságos ezekben az időkben.

 

Megéri, de mennyire?

 

A felvidékiek magyarországi vásárlására mindenesetre a gyenge forint is biztat, hiszen jelenleg 367 forintot ér egyetlen euró. A magyar fizetőeszköz hetek óta tartó gyengülése miatt erős eurónkért így pillanatnyilag még többet kapunk.

 

Továbbra is gyenge a forint az euróhoz képest

 

Kérdés már csak az, megéri-e a jó vásárt egy esetleges Covid-fertőzés.

 

Körkép.sk/RTVS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Gerembes Karcsi
2021. nov. 30. 13:04

👍 Ez így van jól! Inkább költőm a pénzt Magyarországon mit Szlovákiában! ezel is támogassuk a magyar gazdaságát a szlovák kormány egyenest öngyilkos lett nincs mit szépíteni

    JAROSS ANDOR
    2021. dec. 01. 12:15

    Ez mind szép és jó, arra azonban nem gondolsz, hogy a felvidéki magyar tulajdonú üzletek, vállalkozások szép lassan szintén tönkre mennek. Azáltal, hogy a pénzedet helyi kis kereskedőnél költöd el, őt támogatod, nem a szlovák államot! A multi az multi, akárhol lehet a világon, abból az ország nem hajt akkora hasznot... Ezt az üzleti modelt jól kitalálták anno az úniós csatlakozáskor, és minden újonnan csatlakozóra ráerőltették. Költsd csak a pénzed Magyarországon, a vállalkozó ismerőseidbe, barátaidba - jó magyar emberekbe meg döfjél tőrt, mert túlélni nem fognak...

Márkusz
2021. nov. 30. 13:53

A bevásárlóközpontokban a Covid fertőzés nem terjed! Ezt a szabályt illene már a Körkép szerkesztőinek is bemagolni...

Dezső
2021. nov. 30. 14:21

...Itt egy szép könyv, ott egy labda. Jaj de szép a halállista!

Márkusz
2021. nov. 30. 21:28

Virus ide, virus oda, valahol meg kell venni az akcios termeket, elvegre unnepek es lockdown-ok jonnek... A harmadik oltas mindenkit megved, nem kell felni, nem fog fajni :-D

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket