Nyitókép: SITA

 

A rossz járványügyi helyzet miatt országos lockdown van érvényben Szlovákiában. Napok óta csak a legszükségesebb üzletek, élelmiszerbolt, gyógyszertár, drogéria lehetnek nyitva.

 

Magyarországon azonban Szlovákiával ellentétben nincs lezárás, minden üzlet nyitva van. A felvidékiek pedig élnek is a lehetőséggel.

 

Vásárolunk, csak odaát

 hirdetes_400x285  

 

A közelgő karácsonyra való tekintettel emiatt egyre többen Magyarországon szerzik be az ajándékokat, megoldva egyúttal a hétvégi nagybevásárlást is.

 

A határmenti városokban, például Győrben, Komáromban, Esztergomban, Balassagyarmaton, vagy akár Miskolcon sok szlovák rendszámú gépkocsi látható a bevásárlóközpontok parkolóiban.

 

A közmédia beszámolója szerint Győrben, Miskolcon nem ritka, hogy minden ötödik, hetedik autó szlovákiai.

 

A szlovák gazdasági szereplők és kiskereskedők kongatják a vészharangot. Szerintük ugyanis ez diszkrimináció, és a bevételkiesés is érzékenyen érinti őket.

 

Klus: Nincs szó a határok lezárásáról

 

A szlovák külügyminisztérium államtitkára, Martin Klus (SaS) szerint a határ lezárása nincs napirenden. Az RTVS-nek nyilatkozva elmondta, hogy uniós szinten sincs erre vonatkozó egyezség, és legfeljebb a határrezsim szigorítása jöhet szóba a nem beoltottak számára.

 

Járványügyi szakértők szerint mindenesetre a vírus nem válogat, és a nagy bevásárlóközpontokban, tömött sorokban való vásárlás egyáltalán nem biztonságos ezekben az időkben.

 

Megéri, de mennyire?

 

A felvidékiek magyarországi vásárlására mindenesetre a gyenge forint is biztat, hiszen jelenleg 367 forintot ér egyetlen euró. A magyar fizetőeszköz hetek óta tartó gyengülése miatt erős eurónkért így pillanatnyilag még többet kapunk.

 

Továbbra is gyenge a forint az euróhoz képest

 

Kérdés már csak az, megéri-e a jó vásárt egy esetleges Covid-fertőzés.

 

Körkép.sk/RTVS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.