Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Szlovákiában december 10-től, péntektől az oltottak és a covidon átesettek számára ismét megnyithatnak az üzletek és a szolgáltatások, beleértve az edzőtermeket is. Az esszenciális termékeket árusító boltok mindenki számára elérhetőek lesznek (az oltatlanoknak is), viszont az éttermeket továbbra is zárva hagyta a kormány – közölte a szerdai kormányülés után Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter.

 

„Az éttermek egyelőre nem nyitnak ki, ezt nem sikerült elérnünk“

 

– jelentette ki Sulík, azt azonban hozzátette, hogy a kormány megkezdte a tárgyalásokat a vendéglátó-ipari egységek „valódi“ támogatásáról. Sulík szerint ezek a telephelyek a forgalomcsökkenés és a bérleti díj törlesztése kapcsán kaphatnak támogatást, továbbá az alkalmazottakra is kaphatnak járulékot.

 hirdetes_810x300  

 

„Erről még intenzív tárgyalásokat fogunk folytatni, és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ha az éttermeket nem is lehetett ebben a helyzetben megnyitni, akkor legalább rendes kártérítést kapjanak“

 

– mondta a gazdasági miniszter.

 

Az ablakon keresztül történő elvitel továbbra is lehetséges, viszont Sulík úgy véli, szerencsétlen megoldásról van szó, ő ugyanis el tudná képzelni, hogy az üzletekhez hasonlóan az éttermek is OP-rezsimben működjenek.

 

Sulík jó hírnek nevezte a boltnyitást, hiszen vannak olyan kereskedők, akik a bevételük nagy részére karácsony előtt tesznek szert. A miniszter szerint az OP-rezsimet az államigazgatás megfelelő egységeinek kell ellenőriznie és biztosítani.

 

„Nekem nem az a feladatom, hogy az OP-rezsimről gondoskodjak. Az én feladatom az, hogy azoknak, akik vállalkozni akarnak, a lehető legkevesebb akadályt biztosítsam“

 

– tette hozzá Sulík.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.