Nyitókép forrása: Photo by KWON JUNHO on Unsplash

 

Az Árszabályozási Hivatal (ÚRSO) némileg mérsékelte a jövő évi gázáremelés mértékét. Mivel az európai piacon idén meredek emelkedésbe kezdtek az energiaárak, elkerülhetetlen, hogy jövőre többet fizessünk az energiahordozóért. Korábban az ÚRSO már megállapított egy irányadó becslést, ám a képletből akkor hiányoztak a disztribúciós árak. Most már ezeket is beépítették, és az eredetileg jósolnál valamivel (nem sokkal) barátságosabb árakat kaptunk.

 

A SITA hírügynökség közlése szerint a jövő évben a háztartások 0,45 – 18,69 euróval fizetnek majd többet havonta a földgázért. Azok a háztartások, ahol fűtésre is használják a gázt, havi 9,43 -18,69 euróval nagyobb cechre számíthatnak fogyasztástól függően.

 

Az ÚRSO azonban ezúttal nem csak a gázárát szabályozta be, hanem a disztribúciós díjakat is, ezeket ugyanis a jövő évre vonatkozóan átlagban 1,3 százalékkal vágta vissza, a háztartások esetében ez 1,52 százalékos csökkentést, a vállalati fogyasztóknak esetében 1,15 százalékos csökkentést jelent majd.

 

 hirdetes_810x300  

Közel negyedével drágulhat jövőre a földgáz

 

körkép.sk, SITA

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!