Az egyéni vállalkozók minimális járuléka januártól mintegy havi 7 euróval emelkedik - Körkép.sk
Árpád
  • HUF: 379.63
  • USD: 1.09
  • 10 °C
  • 16 °C

Hirdetés (X)

Gazdaság

Az egyéni vállalkozók minimális járuléka januártól mintegy havi 7 euróval emelkedik

Januárban még a régi összeget fizetjük a decemberi hónapért, feburárban azonban már a magasabb összeget.

Nyitókép: SITA

 

Az egyéni vállalkozók, kisiparosok (SZČO) havi elvonásainak minimális mértéke az új évtől 6,79 euróval, havi 187,78 euróra emelkedik. Az egyéni vállalkozók utoljára legkésőbb január 10-ig fizetik ki a decemberi, azaz még alacsonyabb összeget. Akik a minimumot fizetik, azoknál ez az összeg 180,99 euró. A januári hónapra vonatkozó, legkésőbb február 8-ig befizetendő minimális havi járulékösszeg azonban már 187,78 euróra emelkedik.

 

A járuléknövekedés nemcsak a minimumot fizetőket érinti, hanem azokat is, akik havi járulékösszege alacsonyabb, mint 187,78 euró.

 

Ha tehát valaki eddig havi 184 eurót fizetett a Szociális Biztosítóba, akkor a januári hónapra vonatkozóan, amit február elején kell befizetni, már 187,78 eurót fog fizetni.

SJE Nyílt nap

A megemelkedett járulékkötelezettségről szóló értesítést a január folyamán vagy postai úton levélben, vagy elektronikusan, az e-postafiókba minden érintett megkapja.

 

A legmagasabb járulékmérték szintén emelkedik, mégpedig annak köszönhetően, hogy nőtt az átlagbér Szlovákiában. 2020-ban, mely év adataiból számítjuk ki a 2022-es járulékokat, 3,8 százalékkal 1 333 euróra. Ebből számítják ki ugyanis a kivetési alapot, melynek legalacsonyabb összege így szintén emelkedett, mégpedig 3,8 százalékkal, azaz 546 euróról 566,5 euróra.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket