Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Pavlo

 

Az Egyesült Államok Európába menő gázexporttól tárgyal. Az indok az lehet, hogy Washington nyílt katonai konfliktusra számít Oroszország és Ukrajna között.

 

Az amerikai kormány több nemzetközi energiavállalattal is tárgylásokat kezdett Európába irányuló földgázszállítások lebonyolítása kapcsán, arra az esetre, ha katonai konfliktus törne ki Ukrajna és Oroszország között. A hírt először a Reuters hírügynökség közölte két amerikai kormányközeli és két energiacégekhez kötődő forrásra hivatkozva.

 

Az USA attól tart, hogy Oroszország katonai támadásra készül Ukrajna ellen. Moszkva a vádat tagadja, ugyanakkor Oroszország szállítja az EU gázigényének harmadát, egy Oroszország elleni amerikai szankciócsomag pedig veszélybe sodorhatná Európa gázellátását, ami komoly feszültséget okozhatna az EU és az USA között.

 

  hirdetes_300x300   

Ezt elkerülendő az amerikai külügyminisztérium megszólította a nagy energiacégeket, hogy tudnának-e szükség esetén szállításokat indítani az orosz szállítások pótlására. Ez azonban a nagy kereslet és szűk kínálat miatt teljes mértékben lehetetlen.

 

Teraz.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.