Nyitókép: TV Markíza

 

Az oltásért járó 300 eurós jutalmat eddig több mint 422 ezer 60 év feletti személy vette át a postán – derült ki a pénzügyminisztérium aktuális adataiból. Mindez azt jelenti, hogy január végéig csaknem 127 millió eurót fizettek ki.

 

A tárca tájékoztatása szerint január 31-én, hétfőn volt az utolsó nap arra, hogy az idősek beoltassák magukat, teljesítve a pénzjutalom megszerzéséhez szükséges feltételt. Kivétel képeznek azok a 60 év feletti személyek, akik január 15-ig az egydózisú Janssen vakcinát vették fel. Nekik március 15-ig bármelyik vakcina megerősítő adagjával be kell magukat oltatniuk ahhoz, hogy megkapják a jutalmat.

 

 hirdetes_300x300  

A minisztérium közlése szerint az elkövetkezendő hetekben a Szlovák Posta még azokat a 300 eurós utalványokat fogja kézbesíteni, amelyek a három adag oltásért járnak. A pénzügyi tárca türelemre intette azokat az időseket, akiknek a postás egyelőre még nem kézbesítette az utalványt. A tárca mindenkit, aki teljesítette a jutalom megszerzéséhez szükséges feltételt, biztosított az utalvány kézbesítéséről.

 

Azok a személyek, akik regisztráció nélkül oltatták be magukat vagy a körzeti orvosuknál, éppen úgy megkapják a honoráriumot. Ezeknek a polgároknak az adatait az NCZI és a tárca most dolgozza fel, és néhány napon belül továbbítják a Szlovák Postának.

 

A pénzügyminisztérium várakozásai szerint a 200 eurós utalványok kézbesítése február második felében kezdődhet meg.

 

A tárca szintén az NCZI-vel és a Szlovák Postával oldja azokat a reklamációkat, amelyek a rosszul feltüntetett lakcímre, helytelen névre és a nem kézbesített utalványra vonatkoznak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.