Nyitókép: Facebook (Nekrmte nás odpadom)

 

MERE a neve, és főleg orosz, illetve a balti államokból származó termékeket forgalmaz. Az egyszerű palettákon, kartonokban, hangárokban árult termékek az olcsóságukról híresek.

 

Az élelmiszert, drogériai termékeket és egyéb háztartási kellékeket kínáló MERE főleg olcsó, a nagykereskedelmi áraktól is alacsonyabb áraival konkurál a már ismert üzlethálózatoknak, mint amilyen a Kaufland vagy a Lidl.

 

Csehországban 2021-ben vetette meg a lábát, és egyelőre 2-3 helyen elérhető. A Hospodárske Noviny szerint idén várhatóan Szlovákiában is megjelenik.

 hirdetes_810x300  

 

Egy kiló „vegeta“ 1,35 euró, másfél literes üvegben árult olasz bor 3 euró, egy kiló csokis bonbon 4,9 euró. Ennyibe kerül a mi fizetőeszközünkre átszámítva mindaz, amit a csehországi MERE-ben kínálnak.

 

Kép forrása: Facebook (Nekŕmte nás odpadom)

 

A gazdasági napilap szerint nem egyszeri, rendkívüli árengedményről van szó, a Mere árpolitikája eleve ilyen. A szuperolcsó diszkont üzletlánc igyekszik minimalizálni a kiadásokat, így termékeiket egyenesen a palettákon kínálja kartondobozokban. A terméklista főleg kelet-európai országokat mutat.

 

Csehországban már komolyabb tapasztalatokkal rendelkeznek az üzletlánc által kínált minőséggel kapcsolatban. Az ismert megosztó portálon több, a vásárlók által készített videókat is találunk, melyek a MERE-t értékelik.

 

 

 

Az általános vélemény az, hogy vannak elfogadható, és kevésbé elfogadható minőségű termékeik. Ez előbbiek közé sorolták például a háztartási, drogériai és tisztítószereket, legalábbis azok számára, akiket nem zavar a sok kémiai, vegyi anyag. A húsok, azaz a baromfi vagy a disznóhús minőségét, hústartalmát illetően már kevésbé pozitív a visszajelzés.

 

A csehországi tapasztalatok leginkább úgy összegezhetők, hogy a fiatal, kezdő családok számára lehet alternatíva a Mere, akiknek jól meg kell gondolniuk kiadásaikat. Aki ennél többet szeretne tudni a hamarosan megérkező orosz üzletláncról, az olvasson bele itt és itt a csehorszagi tapasztalatokba, vagy várja meg a Mere első szlovákiai üzletének megnyitását.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.