Nyitókép: reprofoto (Fb-live)

 

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter szerint Szlovákia egyetért a szankciókkal, de átmeneti időszakra van szüksége, amíg átáll az alternatív beszállítókra az energiahordozók tekintetében.

 

A gazdasági miniszter ingerülten utasította vissza azt a mai sajtóban több helyen felmerült állítást, mely Magyarországgal egy platformon említette Szlovákiát.

 

„Szégyentelen, inkorrekt és hazug dolog együtt említeni Szlovákiát és Magyarországot“

 

 hirdetes_810x300  

Szlovákia és Magyarország ugyanazt mondja: fizikai lehetetlenség egyik napról a másikra leválni az orosz kőolajról

 

– határolódott el Sulík azoktól az állításoktól, miszerint a két ország ugyanúgy kivételt kért az orosz energiahordozókkal szemben bevezetendő szankciók alól.

 

A szerdai kormányülést követő sajtótájékoztatón Sulík elmondta, hogy Csehország, Magyarország és Szlovákia is kivételt kér az Oroszországgal szembeni, energiahordozókkal kapcsolatos szankciók alól.

 

A különbség szerinte Szlovákia és Magyarország között az, hogy míg Szlovákia egyetért a Putyinnal szembeni szankciókkal, Magyarország nem. Továbbá, hogy Budapest állandó kivételt szeretne, míg Szlovákia hároméves átmeneti időszakot kérne, amig sikerül más forrásokból pótolni az orosz kőolajat és földgázt.

 

Frissítjük.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.