A nyugdíjasok a drága energiára panaszkodnak - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Gazdaság

A nyugdíjasok a drága energiára panaszkodnak

Az uniós források segíthettek volna, de a szlovák kormány azokat Ukrajnának ajándékozta.

Nyitókép: Getty Images

 

A Szlovákiai Nyugdíjasok Egyesülete (JDS) támogatja a Szlovákiai Városok és Falvak Szövetsége (ZMOS) által javasolt megoldásokat az önkormányzatok utófinanszírozására és a megemelkedett energiaárak kezelésére. Amennyiben a kormány nem fogad el azonnali megoldásokat, annak a JDS szerint Szlovákia egész lakosságára nézve végzetes következményei lesznek.

 

„Gyakorlatilag az összes helyi és járási szervezet tagjai figyelmeztettek minket az általunk használt helyiségek energiaproblémáira. Több mint 1 200 alapszervezetről és több mint 100 000 JDS-tagról van szó. Az energiáért fizetett összegek növekedése száz százalékos“

 

– hívta fel a figyelmet Valéria Pokorná, a Szlovákiai Nyugdíjasok Egyesületének elnöke. Elmondása szerint a szociális és a bentlakásos intézmények energiakiadásai is nőnek.

SJE Nyílt nap

 

Pokorná szerint a ZMOS számára megoldást jelentene, ha a kormány felhasználná az uniós forrásokból el nem költött 530 millió eurót.

 

„De ezt a szlovák kormányunk azokat odaadta Ukrajnának, és most valószínűleg arra fogja magát kibeszélni, hogy nincs pénze a probléma megoldására”

 

– tette hozzá a JDS elnöke.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket