Nyitókép: RTVS live (repro foto)

 

Az oligarchákat, gazdagokat védelmező koalíciós párt, az SaS ellenkezése ellenére a parlament várhatóan elfogadja az OĽaNO-s Igor Matovič pénzügyminiszter új, családtámogatási programját. A nagyon komoly, gyermekenként 200 eurót jelentő, összesen 1,3 milliárd eurós csomag két részből áll: egyszeri, illetve hosszú távú intézkedésekből.

 

A részleteket Igor Matovič pénzügyminiszter mutatta be az RTVS 5 perc múlva 12 című műsorában.

 

A parlamenti jóváhagyásra váró tervezet a következő:

 hirdetes_810x300  

 

 

Családi pótlék – 50 euró

 

Az eddigi 25,88 eurós családi pótlék még idén júliusban 30 euróra emelkedik, jövő év januárjától pedig 50 euróra. Minden egyes gyermek után, havonta.

 

Adóbónusz – jövő év januárjától minden egyes 15 év alatti gyermek esetén havi 100, minden egyes 15 év feletti gyermek esetén pedig havi 50 euró adóbónuszt kapnak a dolgozó családok. A fenti táblázatból jól látható az is, hogy a jelenlegi helyzethez képest több mint duplájára emelkedhet ez a juttatás.

 

Gyermekszolgáltatások – ilyen juttatás jelenleg még nem létezik, de valójában a szabadidős tevékenységgel kapcsolatos kiadások fedezését szolgálja. Ezek szerint 2023. január 1-jétől minden egyes gyermek után havi 50 eurót kapnak a családok erre a célra.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.