Nyitókép: youtube.com

 

Eduard Heger szlovák kormányfő (OLaNO) péntek délután közleményt adott ki, melyben hangsúlyozza, hogy brüsszeli tárgyalásai során elérte, hogy Szlovákia ne maradjon kőolaj nélkül.

 

„Ez Oroszországból fog ide folyni, amíg nem lesz teljesértékű alternatíva”

 

jegyezte meg közleményében Heger, majd megjegyezte, hogy a vezetői szintű tárgyalásokon a miniszterelnök a szakminiszterekre, jelen esetben a gazdasági miniszterre hagyatkozott.

 

„És olyan dolgokat tárgyal át, melyek szakminiszteri szinten nyitottak maradtak”

 

 hirdetes_300x300  

tette hozzá.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Slovnaft csütörtökön közleményben jelezte, hogy az EU által elfogadott szankciócsomag miatt a technológiai minimum alá csökkenhet a finomító feldolgozó kapacitása. Magyarul, nem lesz képes sem gazdaságosan, sem fenntartható hatékonysággal működni.

 

A Slovnaft szerint az olajembargó veszélybe sodorhatja Szlovákia üzemanyagellátását

 

Ezzel kapcsolatban Gyimesi György (OLaNO) parlamenti képviselő pénteken felszólította Richard Sulík gazdasági minisztert, hogy mondjon le, mivel soha nem látott gazdasági károkat okozott hanyagságával az országnak.

 

Gyimesi szerint Sulík nem készítette elő kellőképpen Szlovákia álláspontját az oroszellenes embargócsomaghoz a nemrég befejeződött EU-csúcson. Így Eduard Heger kormányfő és a szlovák delegáció olyan csomagra bólintott rá, mely súlyos, eurómilliárdos károkat okozhat a gazdaságnak. Miközben Magyarország és Csehország is kivételeket harcolt ki magának.

 

Eduard Heger Gyimesi sajtótájékoztatója után azzal reagált, hogy minden minisztériumnak a Szlovák Köztársaság érdekei szerint kell eljárnia, és nincs tudomása arról, hogy most ennek ellenkezője történt volna.

 

Heger egyúttal azt tanácsolta Gyimesinek, aki párttársa, hogy bármilyen kétely esetén először a miniszterrel beszéljen és csak utána a médiával.

 

Gyimesi sajtótájékoztatójáról itt írtunk bővebben:

 

Gyimesi: Sulík lustaságával és dilettantizmusával elvágta a Slovnaft nyakát. Be kell dobnia a törölközőt

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.