Nyitókép: SITA

 

A rendőrség elit alakulata ma Közép-Szlovákia több helyszínén tart razziát, melynek keretében több, tucat személyt letartóztatott, számol be róla az aktuality.sk. A portál értesülései szerint a háttérben üzemagyaggal való törvénytelen üzletelés áll.

 

Az aktuality.sk azt írja, hogy az üggyel kapcsolatban a rendőrség vád alá helyezte az állami szerencsejáték vállalat, a Tipos jelenlegi vezetőkét, Marek Kaňkát is. Kaňka korábban a magánszférában tevékenykedett, az Oliva group cégen keresztül üzemanyagokkal üzletelt.

 

Kaňkával kapcsolatban az adóhatóság már több víztisztító filterekkel kapcsolatos visszaélés-gyanús ügyre figyelmeztetett. A cég minden esetben fellebbezett az őt ért vádakkal szemben, jelenleg is bíróságon igyekszik bizonyítani igazát.

 hirdetes_810x300  

 

A Tipos vezetőjét a mai NAKA-razzia során nem tartóztatták le.

 

A délelőtti órákban a rendőrség arról tájékoztatott, hogy a NAKA a VOZ-ügyben razziát tart Közép-Szlovákiában, vagyoni és gazdasági jellegű bűncselekményekben nyomoznak.

 

Mint elmondták, eddig 35 személyt tartóztattak le, közülük 25 fizikai és 6 jogi személyt, valamint 19 esetben házkutatást is végeztek.

 

Mint írták, a gyanú szerint pénzmosás és vagyoni jellegű bűncselekmény gyanúja áll fenn.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.