Marcell
  • HUF: 391.99
  • USD: 1.03
  • 21 °C
  • 33 °C

Hirdetés (X)

Gazdaság

Sulík: Jövőre 34-59 százalékkal többet fizetnek majd a háztartások a gázért

És a miniszter szerint ez legalább négy évig így is marad

Nyitókép: facebook

 

Az SPP ügyfelei számára jövő év elejétől 34-59 százalékkal nőnek meg a gázárak – jelentette be Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter csütörtökön a parlament rendkívüli ülése közben, melyet pont az ellene beterjesztett bizalmatlansági indítvány miatt hívtak össze.

 

Sulík szerint az, hogy ki mennyivel fizet többet, attól függ, hogy augusztustól év végéig milyen szerződést köt az ügyfél az SPP-vel. Aki négyéves szerződést köt, annak 20 százalékkal lesz drágább a gáz, plusz az infláció – jelenleg 12 %.

 

Ez Sulík szerint azt jelenti, hogy a jelenlegi 43 euró/megawattóra a szállítást, disztribúciós és az ÁFÁ-t is beleértve 57 euró/megawattórára nő a végfelhasználóknak.

 

Aki arra számít, hogy csökkenni fog a gáz ára, és csak egyéves szerződést köt az SPP-vel, annak januártól 42 százalékkal kerül majd többe a gáz, plusz az infláció.

 

A miniszter arra számít, hogy a jelenlegi 12 százalékos infláció a következő két-három évben kitart és a négyéves lekötésű szerződés végére csökken vissza hat százalékra.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Na-Na
2022. jún. 16. 21:41

Akkor nektek mennetek kell! Azért nem akarlak alkalmazni titeket, hogy ezt bejelentsétek. Tiszta pénzkidobás sok minisztérium ezek nélkül is elműködne ez az ócska ország. Lassan 2euró az üzemanyag. Ti ostobák ez nem nyugat! Itt 360 a nyugdíj nem 1500.

Almassy
2022. jún. 17. 01:19

Sulik: "Ez van." Szerintem Szlovákia nagy bajban van, hogy ilyen gazdasági minisztere van.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket