Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Ted S. Warren

 

A kormány 123 millió eurós támogatási keretet hagyott jóvá a Volvo új kassai üzemének „területi stratégiai előkészítésére”. Az ipari park előkészítésének második fázisában a terület tereprendezését, közművesítését és akadálymentesítését végzik el.

 

Legalábbis ez derül ki abból a határozati javaslatból, amit a kormány pénteken hagyott jóvá. Így az állam összesen 200 millió euróval járul hozzá a Volvo 1,2 milliárd eurós beruházásának megvalósulásához.

 

A tervezés és megvalósíthatósági tanulmányok elkészítése (nulladik fázis) után az első fázisban létrehozták a Valaliky Industrial park száz százalékban állami tulajdonú vállalatot. Ez a cég a vonatkozó telkek rendezése valamint az ügyintézési költségek és szolgáltatások térítésére 85 millió eurós keretet kapott.

 

 hirdetes_300x300  

A „stratégiai terület” 1047,51 hektár összterületű telkeken található Kassamindszent, Enyicke, Hernádgecse, Hernádcsány, Abaújszakály és Abaújnádasd (Kassa-környéke járás) kataszterében, valamint Zsebes és Bárca kataszterében (Kassa részei).

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!