Ferenc
  • HUF: 418.67
  • USD: 0.98
  • 8 °C
  • 20 °C

Hirdetés (X)

Gazdaság

Elon Musk elállt az évtized üzletétől

Mégsem veszi meg a Twittert

Nyitókép forrása: SITA/Photo by Evan Agostini/Invision/AP

 

Úgy tűnik, mégsem lesz semmi az évtized üzletének kikiáltott Twitter-vásárlásból. Elon Musk, aki jelenleg a világ leggazdagabb embere, hosszú hetek csatározásai után inkább visszavonja ajánlatát.

 

Az eredeti ajánlat szerint – amire némi vonakodás után a Twitter igazgatótanácsa is rábólintott – 44 milliárd dollárért került volna Musk tulajdonába a népszerű közösségi háló és szolgáltatás. Ez volt áprilisban.

 

Azóta viszont Musk arról beszélt a sajtónak, hogy a Twitter vezetői félrevezették őt. Azt állítja, hogy a Twitteren elképesztő mennyiségű kamuprofil van, amelyek feltűnően nagy részét teszik ki a felhasználók teljes adatbázisának – és nem csak néhány százaléknyit, ahogy azt a közösségi oldal vezetői állították.

 

Musk így átmenetileg felfüggesztette a felvásárlást. Azóta hetek teltek el, és Musk vélt vagy valós kételyeit a Twitter igazgatótanácsa láthatóan nem oszlatták el.

 

A teljes képhez hozzátartozik, hogy Musk többet ajánlott a Twitter részvényeiért, mint amit azok értek. Most azonban Musk visszatáncolása miatt lefelé ível a Twitter részvényárfolyama – szóval Musk részéről akár pénzügyi taktikáról is szó lehet.

 

A Twitter most perrel fenyegetőzik, sőt, a BBC értesülései szerint az előzetes megállapodás már megkötetett, amely tartalmaz egy záradékot, ami Musk visszalépése esetén egymilliárdos kötbér fizetésére kötelezi a Twitter javára.

 

Körkép.sk, vg.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket