Nyitókép forrása: 

 

A német Volkswagen Group bejelentette, hogy több mint ötödével kevesebb autót sikerült értékesítenie az idei év első felében a tavalyi év azonos időszakához képest. A durva visszaesést az sem tompítja, hogy az elektromos autókból valamivel több fogyott, mint tavaly.

 

A visszaesés jelentős volt a második negyedévben is (-22,4 százalék). Az értékesítés legsúlyosabb mértékben Közép-Kelet-Európában esett vissza (ebbe a régióba Ukrajna és Oroszország is beletartozik), több mint 49 százalékkal.

 

A Volkswagen márciusban függesztette fel a termelést és a kereskedelmet Oroszországban. Bár az orosz piac az eladások alig 2 százalékát tette ki, de az orosz-ukrán háború miatt összeomló ellátási láncok az egész régióban szállítási gondokat idéztek elő a gyártáshoz szükséges inputanyagokat illetően.

 

 hirdetes_810x300  

A pénteki adatok szerint a konszern nyugat-európai értékesítése 25,7 százalékkal zuhant meg a második negyedévben, Kínában és Amerikában 16 és 18 százalékos a csökkenést szenvedtek el.

 

Az elektromos autók eladásai 25 százalékkal javultak, ám az akkumulátoros vagy akkumulátorral rendelkező gépkocsik a VW teljes bevételének alig 5,6 százalékát teszik ki.

 

unsnews via reuters

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!