Gazdaság

Szeptembertől emelkedik az ebédjegy minimális értéke, az utazási költségre is több pénz jut

Szeptember elejétől az ebédjegyek minimális értéke a jelenlegi 4,50 euróról 4,80 euróra emelkedik.

Nyitókép: SITA/Ľudovít Vaniher

 

Szeptember elejétől az ebédjegyek minimális értéke a jelenlegi 4,50 euróról 4,80 euróra emelkedik. Ennek oka, hogy az üzleti utak esetében megemelkedik az étkezési hozzájárulás összege. A munka-, szociális- és családügyi minisztériuma közlése szerint az élelmezési hozzájárulás összegeiről szóló intézkedést szombaton tették közzé a Szlovák Köztársaság Törvénygyűjteményében.

 

Az üzleti út hossza meghatározó

 

Jövő hónaptól 5-12 órás üzleti út esetén 6 euróról 6,40 euróra, 12-18 órás kiküldetés esetén 9 euróról 9,60 euróra emelkedik az étkezési költség, valamint a 18 óránál hosszabb üzleti út esetén 13,70 euróról 14,50 euróra.

 

„A Munka Törvénykönyve szerint 5-12 órás munkavégzés esetén az ebédjegy minimális értéke az étkezés 75 százaléka. 6,40 eurós étkezési támogatás mellett az ebédjegy minimális értéke 4,80 euró lesz“

 

– ismertette a munkaügyi minisztérium.

 

Az utazási költségtérítés is emelkedni fog

 

A Szlovák Köztársaság Törvénygyűjteményében szombaton megjelent a gépjármű üzleti úton történő használatáért járó alapkompenzáció összegeiről szóló intézkedés is.

 

„Ebben az esetben is szeptember 1-től az új, emelt összegeket kell alkalmazni. Az új rendszer szerint az egykerekű járműveknél és a tricikliknél kilométerenként 0,059 euróról 0,063 euróra, a személyszállító közúti gépjárművek esetében pedig kilométerenként 0,213 euróról 0,227 euróra emelkedik az összeg“

 

– tette hozzá a minisztérium.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket