Ferenc
  • HUF: 418.67
  • USD: 0.98
  • 8 °C
  • 20 °C

Hirdetés (X)

Gazdaság

Az elmúlt évben a lengyelek 60 százaléka csökkentette fogyasztását

Leggyakrabban a ruhákon, az édességeken és az alkoholon spórolnak.

Nyitókép: Marcin Czechowicz

 

Az elmúlt évben a lengyelek 60 százaléka csökkentette fogyasztását – derült ki a Grupa Blix ügynökség és az UCE elemző cég felméréséből, amelyet pénteken tettek közzé.

 

A válaszadók több mint 26 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem csökkentette kiadásait, 5,2 százalékuk pedig nem figyel arra, hogy mennyit költ vásárlásra.

 

A takarékoskodók több mint 27 százaléka akár 10–15 százalékos költségvetési megszorítást is végrehajtott. Leggyakrabban a ruhákon (47 százalék), az édességeken és rágcsálnivalókon (45 százalék), valamint az alkoholon (40 százalék) spórolnak.

 

A felmérésből az is kiderül, hogy Lengyelországban a nők nagyobb valószínűséggel csökkentik kiadásaikat (64 százalék), mint a férfiak (55 százalék).

 

A felmérés készítői szerint ezek a számok az ország gazdasági helyzetének látható romlását mutatják a tavalyi év azonos időszakához képest. Akkor még csak a válaszadók 40,9 százaléka nyilatkozott a vásárlási költségvetés csökkentéséről. A felmérést 1034, 18 és 80 év közötti lengyelből álló véletlenszerű mintán végezték.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket