Nyitókép: nro.vicepremier.gov.sk

 

Az illetékes minisztérium (MIRRI) pár hete jóváhagyta a Rimaszombati járás Fejlesztési Tervét (FT). Az ötéves időszakra szóló Fejlesztési Terv javaslatát a Rimaszombati Járási Hivatal (JH) dolgozta ki. A javaslat kidolgozásáról és arról, hogy milyen feladatok várják a hivatalt az elkövetkező időszakban, JUDr. Peter Pavlíkkal, a Járási Hivatal elöljárójával beszélgettünk.

 

Mit tudhatunk a járás gazdasági és szociális állapotáról?

 

  hirdetes_300x300   

A Rimaszombati járás huzamosabb ideje a megye legelmaradottabb járásai közé tartozik. Legfőbb bizonyság erre a munkanélküliségi ráta, amely 20,22%, a legmagasabb az országban. De beszélhetünk más mutatókról is, mint például a produktív korban levő népesség alacsony részaránya, az alacsony műveltségi szintű munkaerő nagy száma, a nagyobb gazdasági egységek alacsony száma, de említhetjük a tanulóink mért tanulmányi színvonalának az alacsony voltát is.

 

Törvény született a legelmaradottabb járások fejlesztéséről.

 

Itt vissza kell mennünk kicsit az időben. A szlovák parlament 2015-ben törvényt hozott (336/2015 Z.z.) a legelmaradottabb járások gazdasági és szociális fejlesztésének szükségességéről. A járások fejlesztése akciótervekben és az éves operatív programokban lett konkretizálva ötéves tervezési időszakra, 2021-ig. A mi esetünkben az akcióterv 2300 új munkahely kiteremtését írta elő, ami a munkanélküliségi ráta 5%-os csökkentésének felelt meg. Ezek a feltételek 2021 végére teljesültek is, mint ahogy kimerítettük az állami költségvetésből az erre szánt 6 millió eurót is.

 

JUDr. Peter Pavlík, a Járási Hivatal elöljárója.

 

Mit jelentenek ezek a számok a járás szemszögéből?

 

A járásunk szemszögéből is ugyanazt mondhatjuk, amit az Állami Számvevőszék megállapított az egész program kiértékelésekor. A törvény által megszabott feltételek és a kivitelezésük nem volt eléggé hatékony a ténylegesen kiteremtett munkahelyek tekintetében, a régiófejlesztés tulajdonképen csak a járásra koncentrálódott, nem mindig vette figyelembe az egész régió tulajdonságait és még sorolhatnánk. Ezért az ötéves programozási időszak végeztével a parlament novellizálta a törvényt (356/2021 Z.z.).

 

Hogyan lehetne jellemezni az új törvényt?

 

Az új törvény figyelembe veszi az elmúlt időszak hiányosságait és 2026-ig új ötéves tervezési időszakot szab meg. Újrafogalmazta az elmaradott járások jellemzését, amely szerint járásunk ismét a legrosszabb mutatókkal rendelkezik. Az elmúlt időszak kettős fejlesztési dokumentuma – úgymint az akcióterv és az éves operatív programok – helyett az új időszakra egy dokumentum kidolgozását rendelte el, ez pedig a járások Fejlesztési Terve.

 

Hogyan alakult ki a Fejlesztési Terv?

 

A Fejlesztési Terv javaslatát a Járási Hivatalnak kellett kidolgoznia. Alapul szolgáltak a megye és a fejlesztési minisztérium (MIRRI) által korábban kidolgozott és jóváhagyott területi fejlesztési dokumentumok (IÚS). Ezek kidolgozásában tevékenyen részt vettek a mi szubjektumaink is, úgymint az önkormányzatok, vállalkozók, iskolák, de a harmadik szektor is jelentősen kivette a részét a munkából. Sok fejlesztési tervezet gyűlt össze, amelyek hasznosak voltak a járás Fejlesztési Tervének az összeállításánál, amelyet a fejlesztési minisztérium (MIRRI) jóvá is hagyott.

 

A járási Fejlesztési Tervről:

 

A MIRRI által jóváhagyott Fejlesztési Terv a járásunkban 4 stratégiai céllal, prioritással számol:

 

  • a vállalkozások gazdasági fejlesztése
  • az idegenforgalom és turizmus fejlesztése
  • a szociális gazdaság
  • művelődés, az emberi erőforrások fejlesztése.

 

Realizálására mintegy 5,54 millió eurót szán az állami költségvetés. Fő feladatait számokban a következőképpen határozta meg:

 

76 munkahely megteremtése (ezeknek a ténylegesen munkahelyet igénylők közül kell lenniük)

62 munkahely megteremtése (a hátrányos helyzetű igénylők közül)

 

Ebben az évben 50 munkahely megteremtését írja elő, erre 1.978 millió eurót irányoz elő.

 

Ki irányítja a jóváhagyott Fejlestési Terv végrehajtását?

 

A járásban a Fejlesztési Tervezet végrehajtását az Igazgatási Bizottság (IB) végzi, a minisztérium metodikai irányelvei szerint kidolgozott és jóváhagyott statútum alapján. Az IB a Fejlesztési Terv része, kidolgozza a kiírásokat, a jogosult pályázóktól begyűjti a pályázatokat, kiértékeli őket és felterjeszti jóváhagyásra a minisztériumba. A jóváhagyás után követi a végrehajtás menetét.

 

 

Dolgozik már a bizottság?

 

Az Igazgatási Bizottság elkezdte a munkát, volt is már egy ülése, amely megszabta a feladatokat erre az évre. A feladat, hogy a szükséges határidőket figyelembe véve év végére meg legyenek kötve a szerződések a nyertes pályázókkal. Nem kis feladat, de teljesíthető. A Járási Hivatal a napokban fogja közzétenni a kiírásokat, amelyek a JH honlapján követhetők lesznek az érdeklődők számára.

 

Nyilvános az Igazgatási Bizottság összetétele?

 

Az Igazgatási Bizottság a Fejlesztési Terv része, így nyilvánosságot élvez. Összetétele a következő:

 

  • Elnök: Peter Pavlík. a JH elöljárója
  • Dušan Velič, a MIRRI képviseletében
  • Michal Bagačka, a megye képviseletében
  • Juliana Uhrínová, a JH képviseletében
  • Štefan Hajdú, a harmadik szektor képviseletében Rimaszombatból
  • Miroslav Porubiak, a vállalkozók képviseletében Nyústyáról
  • Gabriel Mihályi, az önkormányzatok képviseletében Feledről

 

Köszönöm a beszélgetést!

 

Mede Géza

Kép: A szerző felvétele

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.