Nyitókép: Getty Images

 

A szlovákiai polgárok csaknem fele nem takarít meg pénzt nyugdíjas éveire – tájékoztatott a Kariéra.sk állásportál egy felmérés alapján, amelyben 4700 válaszadó vett részt.

 

„A megkérdezett hazai polgárok 47 százaléka elismerte, hogy nem tesz félre pénzt a nyugdíjas éveire” – magyarázta Katarína Tešla, a portál kommunikációs és PR-menedzsere.

 

A válaszadók több mint fele (53%) megspórolja azt, ami marad, még ha csekély összegről is van szó.

 hirdetes_810x300  

 

A felmérésből az is kiderült, hogy a Szlovákiában élők fizetésének mértéke szorosan összefügg azzal, hogy mennyit akarnak vagy engedhetnek meg félretenni.

 

A szlovákiai polgárok átlagkeresete az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban, ezért 59 százalékuknak havi 100 eurónál kevesebbet sikerül megtakarítaniuk – számolta ki az állásportál.

 

A válaszadók 22 százaléka havi 100 eurót takarít meg. A hazai polgárok megközelítőleg hét százaléka járul hozzá 200 euróval a nyugdíjas éveihez.

 

A felmérés szerint a Szlovákiában élők egy része több pénzt is meg tud takarítani nyugdíjas éveire. A portál arra a következtetésre jutott, hogy a válaszadók öt százaléka havi 300 és 400 euró közötti összeget takarít meg, 500 eurót pedig csaknem hét százalékuk.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!