Gazdaság

Csehország gázhiány esetén az ipari vállalatokat részesíti előnyben a háztartásokkal szemben

Senki sem kívánja ennek a forgatókönyvnek a megvalósulását, de az államnak fel kell készülnie rá.

Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

Csehország gázhiány esetén az ipari vállalatokat részesíti előnyben a háztartásokkal szemben a hőellátásban. A cél a kulcsfontosságú területek ellátásának biztosítása – idézte a média Jozef Síkel cseh ipari és kereskedelmi minisztert.

 

Szerinte a háztartások számára is fontos egy ilyen eljárás, hiszen tagjaik ilyen cégeknél dolgoznak, vagy az ő termékeiket használják. Senki sem kívánja ennek a forgatókönyvnek a megvalósulását, de az államnak fel kell készülnie rá – mondta Síkela.

 

Az ipari és kereskedelmi minisztérium már készített egy táblázatot, amely a különböző helyiségek hőmérsékletét határozza meg. Például az iskolai tantermekben 19, az idősotthonában 20, a központi fűtésre csatlakoztatott lakásokban 18 fok lehet.

 

A kormány eddig biztosította a háztartásokat arról, hogy nem fogják megérezni a gázhiányt. Az EU-n belül Csehország az orosz gáztól leginkább függő országok egyike.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Almassy
2022. aug. 17. 19:14

Azt kijelenteni, hogy a lakosság/szavazó helyett az ipar/globáltőke a fontosabb, politikai öngyilkosság. Nem is értem. Elment az esze ennek a csehnek?!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket