Helga
  • HUF: 421.97
  • USD: 0.98
  • 10 °C
  • 19 °C

Hirdetés (X)

Gazdaság

Magyarország és Csehország is vinné a kassai acélművet

Azonban egyikük sem hajlandó annyit fizetni az acélműért, amennyit amerikai tulajdonosa, a US Steel kér.

Nyitókép: Reuters

 

A MOL magyar olajkonszern és a milliárdos Pavel Tykač cseh Sev.en Energy vállalata egyaránt szeretné megvásárolni a kassai acélművet – írta a Denník E a Hospodárske noviny nyomán.

 

Azonban egyikük sem hajlandó annyit fizetni az acélműért, amennyit amerikai tulajdonosa, a US Steel kér. Az amerikai tulajdonos a gyárat 1,5 milliárd euróra értékeli, míg a két jelentkező 800 millió körüli összeget kínál – írja a lap forrásaira hivatkozva.

 

A tárgyalásokkal kapcsolatban hivatalosan egyik fél sem nyilatkozott. Ján Bača, a US Steel szóvivője szerint számukra az a fontos, hogy olyan partnert találjanak, aki teljesíti a szén-dioxid-semlegesség elérésére irányuló terveiket. „Ezért folytatjuk a keresést” – tette hozzá.

 

Az acélmű ebben az időszakban hatalmas nyereséget termel a magas acélárak miatt. A jövőben viszont százmilliókat kell befektetnie a környezetbarát elektromos kemencékbe, amit a kormány részben meg akar téríteni.

 

A US Steel már régóta tárgyal a kassai gyár eladásáról, de nem jutott megállapodásra a korábbi kínai, ukrajnai és cseh érdeklődőkkel.

 

Denník E/Hospodárske noviny

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket