Nyitókép: Getty Images

 

A legutóbbi áremelés során az emberek az élelmiszeren, az energián, a tankoláson és nyaraláson kezdtek a legtöbbet spórolni – derült ki az AKO ügynökség országos közvélemény-kutatásából. A felméréshez szükséges adatgyűjtés augusztus 15. és 18. között történt ezer fős mintán.

 

A válaszadók 29,5 százaléka spórol az élelmiszeren, több mint 21 százalékuk az áramon, a gázon, a vízen és a tankoláson, és több mint 17 százalékuk a nyaraláson. A megkérdezettek 16,5 százaléka az éttermek látogatását is korlátozta. A válaszadók csaknem 29 százaléka nyilatkozott úgy, hogy nem spórol semmin, és nem korlátozza magát semmiben.

 

A felmérésből az is kiderült, hogy a nők többet spórolnak, mint a férfiak, de tankolás esetén a férfiak körében hangsúlyosabb a spórolás.

 hirdetes_400x285  

 

A felmérés szerint a korosztályt tekintve a 34–49 év közötti lakosok azok, aki nem takarékoskodnak, és nem korlátozzák magukat. A legnagyobb arányban a Nagyszombati és a Nyitrai kerületben élnek azok a lakosok, akiknek nem kell takarékoskodniuk. A politikai pártok szavazói közül az SaS és a Republika párt szavazói húzzák meg legkevésbé a nadrágszíjat.

 

Átlag feletti az élelmiszer-megtakarítás a Besztercebányai kerületben, az energiamegtakarítás pedig a Zsolnai, a Pozsonyi és a Trencséni kerületben.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!