Nyitókép: SITA/Patrick Pleul/Pool via AP

 

A Twitter részvényesei jóváhagyták azt a megegyezést, amely alapján Elon Musk Tesla-vezérnek 44 milliárd dollárért kellene megvásárolnia a vállalatot. A hírről a BBC számolt be.

 

A döntés azt jelenti, hogy a Twitter igyekszik majd bírósági úton kényszeríteni Muskot, hogy olyan feltételek mellett vegye meg a vállalatot, mint ahogy arra korábban elkötelezte magát.

 

Musk áprilisban felajánlotta, hogy kivásárolja a Twittert, később igyekezett kifarolni a megegyezésből úgy, hogy többek között azt mondta, a közösségi hálón jóval több az álprofil, mint ahogy azt a Twitter feltüntette. A Twitter szerint Musk csak el akarja kendőzni, hogy már nem érzi attraktívnak az akvizíciót.

 

 hirdetes_300x300  

A Twitter értéke jelenleg 32 milliárd dollár, ami jóval kevesebb, mint amennyit Musk eredetileg kínált érte.

 

A BBC szerint a részvényesek szavazása véget vethetne a cég azon igyekezetének, hogy jogi úton kényszerítse Muskot az adásvétel befejezésére, de végül is zöldet adtak a Twitternek.

 

A bírósági eljárás október 17-én veszi kezdetét Delaware-ben. Ennek során dől el, hogy a Twitter kényszerítheti-e a Tesla-vezért arra, hogy folytassa a megkezdett adásvételi eljárást.

 

BBC

Megosztás:
Címkék: Elon Musk Twitter

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!