Nyitókép: U. S. Steel Košice

 

Jelenleg több mint 600 munkás távozik a kassai U.S. Steel acélműtől a munkáltatóval kötött megállapodás és a végkielégítés kifizetése után. A cég szerint ez a nagyobb hatékonyságra, így a piaci versenyképesség növelésére irányuló törekvés része.

 

Az acélmű szerint az intézkedések nem rövid távú válaszok az acélpiacon vagy az energiapiacon bekövetkezett változásokra, hanem a következő évek szempontjából fontos költségstruktúra hosszú távú, tervezett fejlesztései.

 

„Szeptember 30-ig befejezzük azt a szervezeti átalakítást, amely strukturálisan javítja vállalkozásunk versenyképességét az igényes acéliparban. Az új struktúra októberben kerül bevezetésre, a vezetők több mint 600 ember távozását hagyták jóvá, akik részesei annak a bőkezű végkielégítést kínáló programnak, amely jóval meghaladja a Munka Törvénykönyv követelményeit”

 

 hirdetes_810x300  

– mondta Ján Bača, a kassai U.S. Steel szóvivője.

 

A cég szerint 2019 és 2021 között körülbelül 2200-an hagyták el a céget hasonló programok után, akiknek a cég összesen közel 50 millió eurót fizetett ki.

 

„A jelenlegi végkielégítés a ledolgozott évekre vonatkozik, és az idén átlagosan 32 ezer eurót jelentett munkavállalónként. Ennek célja, hogy a távozó kollégáink hamarabb nyugdíjba vonulhassanak, vagy segítsék őket a szakmaváltásban. Költségstruktúránkban tervezett fejlesztések nagyon fontosak a cég jövője szempontjából”

 

– jelentette ki Bača.

 

A több száz alkalmazott legújabb elbocsátása után a U.S. Steel acélgyárain dolgozók száma körülbelül 8300-ra csökken.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!