Nyitókép: SITA

 

A német sportszergyártó vállalat a 2022-es év 3. negyedévére jelentős profitcsökkenést jelentett be, annak ellenére, hogy az eladások több mint tizedével nőttek. Az Adidas elmondta, hogy számos egyszeri költség befolyásolta az eredményeket. A cég ugyanakkor jelentősen csökkentette éves profitbecslését, melynek keretében Ye/ Kanye West amerikai rapperrel is megszüntette az együttműködést annak antiszemita kijelentései miatt.

 

A társaság 347 millió eurós nettó nyereséget jelentett be a 3. negyedévre, ami részvényenként 1,91 eurót jelent. A tavalyi év azonos időszakában az Adidas 960 millió eurós (4,94 euró/részvény) nettó nyereségről számolt be.

 

Az éppen aktuális tevékenységből származó nettó nyeresége még jelentősebben csökkent. 66 millió euró körüli összeget ért el, míg a tavalyi 3. negyedévben 479 millió euró volt. Ez az előzetes adatokhoz képest csaknem kétharmados visszaesést jelent, éppen az eredetileg Kanye West néven fellépő Ye rapperrel való együttműködés megszűnése miatt. A társaság október 25-én mondta fel vele az együttműködést.

 hirdetes_300x300  

 

Az Adidas árbevétele ugyanakkor éves szinten 11%-kal 6,41 milliárd euróra nőtt. Az árfolyamhatások kiszűrése után az árbevétel növekedése 4%. A társaság ugyanakkor bejelentette, hogy az ukrajnai háború miatt az első negyedév végén az oroszországi tevékenység felfüggesztése nagyjából 100 millió euróval csökkentette a 3. negyedévi árbevételt.

 

A cég arra számít, hogy a folytatólagos tevékenységből származó nettó nyeresége idén eléri a 250 millió eurót. A korábbi, október 20-i becslésben nagyjából 500 millió eurós eredménnyel számolt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!