Nyitókép: oenergetice.cz

 

Hamarosan újraindulhat a kőolajszállítás Magyarországra Ukrajna felől – közölte a magyar külgazdasági és külügyminiszter Facebook-bejegyzésében.

 

Az Ukrajnát ért orosz rakétatámadás miatt az ukrán energia-infrastruktúra jelentős része is megsérült, és kedd este óta átmenetileg szünetel az olajszállítás a Barátság kőolajvezetéken.

 

Szijjártó Péter elmondta;

 hirdetes_810x300  

 

“maga a kőolajvezeték nem sérült meg, hanem a vezetéket működtető infrastruktúra egyik eleme… ennek kijavítása nyilvánvalóan könnyebb, mintha a vezetéket érte volna a találat. Így valószínüleg rövid időn belül… talán majd újra tud indulni a szállítás a vezetéken.”

Hozzátette; Magyarország több hétnyi, hónapnyi tartalékkal rendelkezik, az energiaellátás nincs veszélyben.

 

A Barátság kőolajvezeték leállása és a lengyelországi rakétabecsapódás miatt Orbán Viktor miniszterelnök kedd este összehívta a Védelmi Tanács ülését a Karmelita kolostorba.

 

A megbeszélés után a honvédelmi miniszter elmondta, a kormány figyelemmel kíséri az eseményeket, de “egyelőre semmilyen különös lépést nem kell tennünk azon túl, hogy folyamatosan kapcsolatban vagyunk nemzetközi és katonai szinten is a teljes európai és NATO-rendszerrel. Jelezte: azonnal képesek vagyunk reagálni, hogyha bármi történik, de egyelőre figyelünk és várunk.”

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!