Nyitókép: Getty Images

 

A szlovákiai polgárok kiadásai az elmúlt hónapokban folyamatosan nőttek, bevételeik azonban a legtöbb esetben nem. A helyzet így sokaknál a megtakarítások csökkenéséhez vezetett, miközben az emberek több mint negyedének pénzügyi tartaléka a nullára zuhant egy év alatt – derült ki a Home Credit reprezentatív felmérésből.

 

Magasabb bevételek

 

A szlovákiai háztartások valamivel több mint felének azonos szinten volt a jövedelme, nyolc százalékuk azonban csökkenésről beszélt. Ezzel szemben a családok 39 százaléka számolt be magasabb jövedelemről az elmúlt évben. Leggyakrabban havonta maximum 200 eurót javítottak.

 hirdetes_810x300  

 

A válaszadók csaknem 30 százaléka kapott fizetésemelést az elmúlt 12 hónapban, 14 százalékuk viszont nem járt sikerrel a munkahelyén, többségben pedig azok voltak, akik egyáltalán nem kértek magasabb fizetést.

 

A szlovákiai polgárok megtakarításai

 

Ez a pénzügyileg megterhelő év negatív hatással volt a szlovákiai polgárok megtakarításaira. Legtöbbjüknek, azaz 56 százalékuknak a magasabb megélhetési költségek miatt kellett megtakarításaikhoz nyúlniuk, ami negatívan hatott a spórolt pénzük összegére.

 

Az emberek több mint negyede a teljes pénzügyi tartalékát felélte az elmúlt évben.

 

A felmérést október 13. és 17. között végezte a Stem/Mark ügynökség a szlovákiai lakosság 506, 18 és 64 év közötti válaszadóból álló reprezentatív mintáján, a Home Credit Slovakia számára.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!