Nyitókép: bristolpost.co.uk

 

A Lidl felhagy az akciós termékeit tartalmazó újságok berakásával a napilapokba, hetilapokba. Éves szinten ezzel 1500 tonna papírt spórol meg amellett, hogy kiadásait is csökkenti. Az élelmiszerlánc évek óta csökkenti papíralapú újságainak példányszámát, amivel immár évi 6000 tonnával kevesebb papírt használ, mint korábban.

 

A Lidl bejelentése alig két nappal azután érkezett, hogy hasonló lépésre szánta el magát a Tesco is. A Tesco teljesen felhagy a papíralapú, akciós termékeit tartalmazó reklámújség terjesztésével. Az akciós kínálat a későbbiekben csak honlapjukon, illetve applikációban lesz elérhető. A Tesco éves szinten 1700 tonna papírt spórol a döntéssel.

 

A Lidl 2018-ban kezdte el a papíralapú reklámújság kapcsán a spórolást. Először annak méretét csökkentette A3-as formátumról A4-esre, amivel 1500 tonna papírral kevesebbre volt szüksége évente. Majd ezt követte az akciós újság terjesztésének leállítása a régiók harmadában, amivel további 850 tonna papírt spórolt.

 hirdetes_810x300  

 

Végül a háztartásokba szállított Lidl újság terjesztését számolta fel, néhány hónappal ezelőtt pedig tovább csökkentette az üzletekben elérhető reklámújságját.

 

DenníkN

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.