Nyitókép: SITA/Marián Peiger

 

Február elejétől a Szociális Biztosító elengedi a késedelemért kirótt bírságot azoknak az adóssággal rendelkező ügyfeleknek, akik meghatározott időn belül megtérítik tartozásaikat.  

 

A Szociális Biztosító abban az esetben engedi el a büntetést, ha az érintettek legkésőbb ez év augusztus 31-ig az alaptartozás teljes összegét megfizetik.

 

Ez azt jelenti, hogy a Szociális Biztosítóval szemben adóssággal rendelkező ügyfeleknek hét hónap áll rendelkezésükre a tartozásuk kifizetésére. Mindezt a szociális biztosításról szóló törvény módosítása teszi lehetővé, ami február 1-jétől lép életbe.

 hirdetes_810x300  

 

Amint azt Petra Hajšelová (Sme rodina), a módosító javaslat szerzője tavaly októberben nyilatkozta, a bírság elengedése csaknem 1,07 millió szubjektumot érint. Köztük 354 000 munkáltatót, közel 500 000 egyéni vállalkozót és több mint 218 000 fizikai személyt.

 

A Szociális Biztosító összesen 885 millió euró összegű tartozást tart nyilván ezekkel a szubjektumokkal szemben.

 

„Minden olyan adósságra vonatkozik, amelyek tavaly nyárig keletkeztek, amikor is meghatároztuk a dátumot, hogy a bírság elengedésének jóváhagyása után ne lehessen találgatásokba bocsátkozni“

 

– mondta Milan Krajniak munkaügyi, szociális és családügyi miniszter. Elmondása szerint a korábbiakkal ellentétben a bírság elengedése sokkal hosszabb ideig, mégpedig hét hónapig fog tartani.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!