Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Február 15-től, szerdától gyermekenként jelentősen megemelt, 60 eurós családi pótlékot kapnak a szlovákiai családok a számlájukra. Postai úton a juttatásokat február 20-tól kézbesítik – jelentette ki Milan Krajniak munkaügyi miniszter Boris Kollár parlamenti elnökkel (mindketten Sme rodina) tartott közös sajtótájékoztatóján.

 

A tavaly elfogadott családi csomag részét képező magasabb családi pótlék több mint 1,1 millió gyermeket érint. A miniszter ugyanakkor kiemelte: míg négy éve 328 millió eurót különített el az állam a családi pótlékokra, addig idén már 778 millió eurót.

 

„Ez egy teljesen alapvető családtámogatás-emelés. Munkaügyi, szociális és családügyi miniszterként büszke vagyok arra, hogy részt vehettünk a családok támogatásának ilyen nagymértékű emelésében”

 

 hirdetes_300x300  

– jelentette ki Krajniak.

 

Jelenleg nincs automatikus valorizációs mechanizmus a családi pótlék tekintetében. A miniszter szerint ezek növekedése a jövőben mindig az állami költségvetés lehetőségeitől függ majd.

 

„Minden kormánynak, amely az állami költségvetést elő fogja készíti, el kell döntenie, hogy a családi pótlékot valorizálják-e, és ha igen, milyen módon”

 

– magyarázta.

 

Úgy gondolja, hogy a közeljövőben emelni kellene más juttatásokat, például a gyermekgondozási segélyt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.