Nyitókép: thinkstockphotos.com

 

Az SaS rámutaott arra, hogy idén július elejétől feloldják a nyugdíjminimumokat Szlovákiában. A párt ezért azt javasolja a Smer-SD és a Hlas-SD pártok képviselőinek, hogy alaposan tanulmányozzák át a törvény elfogadott szövegét, és ne ijesztgessék az embereket azzal, hogy a minimálnyugdíjak feloldását a jövő év elejére halasztották.

 

„Már ebben az évben emelkedni fognak a minimálnyugdíjak. A törvény ezen pontja 2023. július 1-jétől érvényes“

 

– mondta Peter Cmorej képviselő.

 

  hirdetes_300x300   

„A Smer és a Hlas párt vagy céltudatosan vezet félre, hogy elriassza a nyugdíjasokat, vagy amatőrként nem tudják, hogyan kell értelmezni a törvényeket. Elmondásuk ellenére már idén havi 15–30 euróval emelkedik a nyugdíjminimum a ledolgozott évek számától függően”

 

– hangsúlyozta Cmorej.

 

Idén júliustól feloldódják a minimálnyugdíjat. A nyugdíjminimum összegét a régi-új módon fogják meghatározni. Azon személyek esetében, akik életük során 30 év nyugdíjbiztosítást szereztek, a nyugdíjminimum ismét a létminimum összegének 136%-a lesz.

 

A nyugdíjminimum összege minden további nyugdíjbiztosítási év után 2 százalékponttal emelkedik, 40 év után 3 százalékponttal, 50 után pedig 5 százalékponttal. Ez a társadalombiztosítási törvény módosításából következik, amelyet a Peter Pellegrini körül csoportosuló képviselők nyújtottak be, és amelyet a parlament múlt héten hagyott jóvá.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!