Nyitókép: Getty Images

 

Már nemcsak az energia esetében találkozunk befagyasztott árakkal, hanem az üzletláncokban is. A Lidl üzletlánc például úgy döntött, hogy 1,99 eurós befagyasztott áron fogja értékesíteni a vajat. Ahogy azt Tomáš Bezák, a Lidl szlovákiai szóvivője a SITA ügynökségnek elmondta, a vaj befagyasztott ára mind a 160 szlovákiai üzletében érvényes.

 

„Annak ellenére, hogy az infláció minket és beszállítóinkat is érint, úgy döntöttünk, hogy a népszerű termékek árát jelentősen és hosszú távon csökkentjük”

 

– mondta Martin Nagy, a Lidl ügyvezetője.

 

 hirdetes_300x300  

A Lidl több tucat termék árának befagyasztását tervezi hosszú távon, legalább 10 százalékos árcsökkentéssel. Az olcsóbb termékek közé fog tartozni a literes napraforgó- és repceolaj, sajt, tejföl/tejszín, virsli és a sonka.

 

Tisztességes kereskedelmi feltételek

 

A COOP Jednota is kedvező árakkal kíván harcolni a vásárlókért. Főleg saját márkáira szeretne koncentrálni. Amint azt Jana Kuklová, a COOP Jednota Slovakia szóvivője a SITA-nak elmondta, a COOP Jednota több mint 90 beszállítóval működik együtt saját márkái esetében, és saját márkájú termékeinek mintegy 85 százaléka szlovák beszállítóktól származik.

 

Az üzletlánc közölte, hogy minden partnerrel szoros és nyílt kommunikációt folytatnak a tisztességes kereskedelmi feltételek elérése érdekében.

 

Az élelmiszerárak alakulása

 

 „Annak köszönhetően, hogy Szlovákia-szerte több mint kétezer üzletünk van, beszállítóinknak garanciát vállalunk a folyamatos, nagy volumenű értékesítésre. Ezért tudunk a beszállítókkal érdekes és kedvező árakat kialkudni saját márkájú termékeire, amit a vásárlók jelenleg még jobban értékelnek”

 

– tette hozzá Kuklová.

 

Az üzletláncok szerint az élelmiszerárak közeljövőbeli alakulása nehezen megjósolható.

 

„Nagyon fontos lesz a szlovák kormány végső döntése, hogy a gazdaság egyes szektoraiban hogyan oldja meg az energiaválságot, ami ezt követően árstabilitáshoz vagy instabilitáshoz fog vezetni”

 

– zárta gondolatait Kuklová.

 

A SITA ügynökség a Kaufland és a Billa üzletláncokat is megkereste az élelmiszerárstop ügyében, de egyelőre nem nyilatkoztak.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.