Nyitókép forrása: Körkép.sk

 

Öt százalék alá csökkent a magyarlakta járások összesített munkanélküliségi rátája áprilisban. Vagyis a gazdasági válság ellenére továbbra is lefelé tendál az állástalanság az országban. A munkaügyi hivatalok szerint országos szinten 4,08 százalékos a nyilvántartott munkanélküliek aránya. További változás, hogy a három legrosszabb adattal rendelkező járásból már csak kettő magyarlakta van.

 

A 16 magyarlakta járásból 8-ban továbbra is az országosnál magasabb a nyilvántartott munkanélküliek aránya. A legalacsonyabb mutatóval a Nyitrai, Szenci és Galántai járás rendelkezik.

 

Az ország többi járásában (Pozsonyon, Kassán és a magyarlakta járásokon kívül) az állástalanok összesített aránya 4,04 százalékos.

 

 hirdetes_810x300  

Mióta új módszertan alapján számolja a munkaügyi minisztérium az állástalanság mértékét, változott a sereghajtó régiók összetétele is. Korábban a Rimaszombati, a Nagyrőcei és a Rozsnyói járások szerepeltek a lista alján. Újabban a Rimaszombati után már a Késmárki járás a második legmagasabb munkanélküliséggel küzd.

 


Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.