Nyitókép: Körkép.sk

 

A gyermekvállalás ösztönzéséről és a családok támogatásáról is beszélt Gyimesi György szerdán, június 8-án Királyfiakarcsán, a Cserkész-ligetben.

 

Erdős Péter meghívására a Dunaszerdahely melletti településen teltház volt kíváncsi a Szövetség-Aliancia választási listájának 150. helyén induló politikusra.

 

 hirdetes_400x285  

 

Gyimesi a mintegy másfél órás beszélgetésen választási programjának főbb elemeit is ismertette. A családtámogatás terén például azt, hogy a legalább egy gyermekkel rendelkezpő szülő jövedelemadójának csak a 75 százalékát fizetné be. A kétgyermekes szülő az adó 50 százalékát, három gyermeknél az adó 25 százalékát, négy és több gyermek esetén pedig a szülő egyáltalán nem fizetne jövedelemadót.

 

Gyimesi ezzel az aktív családpolitika és a munkaalapú társadalom támogatásának fontosságát hangsúlyozta.

 

A beszélgetés során szó esett az orosz-ukrán háborúról és a politikus békepárti álláspontjáról. A kérdésekre adott válaszaiban érintette a Szövetség bejutási esélyeit, motivációját, hogy miért a Szövetség listájáán méretteti meg magát, valamint kitértek a felvidéki magyar társadalom aktuális kihívásaira is.

 

 

Gyimesi György ma Rozsnyón tart közéleti beszélgetést. A rendezvény 18.00 órakor kezdődik a városi hivatalban.

 

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.