Nyitókép: Alexey Furman / Getty Images

 

Mikola Solszkij ukrán mezőgazdasági miniszter ígéretet tett a Szlovákia elleni fellépések leállítására, beleértve a Kereskedelmi Világszervezetnél indított pert és a szlovák mezőgazdasági áruk Ukrajnába történő behozatalának tilalmát is. Erről Kristína Juričková, a Szlovák Köztársaság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium (MPRV) kommunikációs osztályának munkatársa tájékoztatott.

 

„Jozef Bíreš, a Szlovák Köztársaság mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztere konstruktívnak értékelte a szerdai (szeptember 20-i) online találkozót az ukrán miniszterrel, mert megegyeztek az engedélyek kiadásán és ellenőrzésén alapuló gabonakereskedelmi rendszer létrehozásában. Amíg ezt a rendszert be nem vezetik és működőképessé nem teszik, addig a négy áru Ukrajnából történő behozatalának tilalma, amelyet a szlovák kormány szeptember 16-tól az év végéig hagyott jóvá, továbbra is érvényben marad“

 

– magyarázta.

 

hirdetes_starlux810x300

Juričkova tájékoztatása szerint Bíreš földművelésügyi miniszter arra kérte ukrán kollégáját, hogy Ukrajna állítson le minden, a Szlovákia elleni perrel kapcsolatos lépést, valamint a mezőgazdasági áruk Szlovákiából Ukrajnába irányuló kereskedelmének leállításáról szóló nyilatkozatokat.

 

„Szolszkij miniszter megígérte, hogy szeptember 20-tól leállítja ezeket a lépéseket“ – tette hozzá.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!