Gyermekzsivajtól volt hangos a gellei kultúrház, ahol lurkók sokasága gyűlt össze, hogy együtt készüljenek a legnagyobb tavaszi ünnepre. Az április 13-i, szombati húsvétvárón kézműves foglalkozások ismertették meg velük a közösségi varázst. A gyerekek örömmel segítettek egymásnak, aprólékosan készítgetve a szép alkotáskat.

 

 

A jelenlévők megismerkedtek a decoupage technikával, a tojásfestés fortélyaival, és szebbnél szebb tojástartó-díszek is készültek. Egy alig négy éves, a nagymamájával érkezett kislány elmondta, hogy otthon is örömmel kézműveskedik. Kreativitását a nagyitól örökölte. Egy másik kislány boldogan mesélte, hogy már alig várja a következő foglalkozásokat.

 

  hirdetes_300x300   

 

Gencs Kingától a Gellei Ifjúsági Klub egyik alapítójától megtudtuk, hogy a szervezet 2018 szeptemberében alakult azzal a céllal, hogy összefogja a község fiataljait.

 

„Célunk, hogy játszva tanuljunk valami újat, fejlesszük készségeinket, alkossunk, szórakozzunk, közösséget építsünk.”

 

– fogalmazott. Tevékenységükkel kapcsolatban fény derült arra is, hogy rendezvényeinket havi rendszerességgel tartják különböző témákban.

 

 

„Volt már társasjáték, filmvetítés, tökfaragás, ügyességi játékok, de farsangi álarckészítés is.” – részletezte lelkesen Gencs Kinga.  Hangsúlyozta, hogy az eddigiek közül a legközkedveltebbnek az áprilisi, vagyis a mostani a húsvétváró bizonyult. „Mindig öröm látni az egyedi alkotásokat, a kreatív ötleteket és persze a mosolygós arcokat.” – emelte ki elégedetten a szervező.

 

 

A rendezvény házigazdája az ifjúsági klub további céljait is ismertette, miszerint arra törekednek, hogy rendezvényeiket egy-egy témához, évszakhoz kapcsolják, de nyitottak a gyerekek ötleteire is. „Az eddigi programjaink főleg zárt térben zajlottak, a jó idő beköszöntével azonban szeretnénk a kinti programokat – szabadtéri játékok, túrákat – előnyben részesíteni” – zárta kérdésünkre a gellei Gencs Kinga.

 

 

A délelőtti foglalkozások során a gyermekek örömmel, játékos formában, beszélgetve ismerkedtek meg az alkotás rejtelmeivel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!