Az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő tavaszünnepély helyszíne változatlanul a dunaszerdahelyi szabadidőpark. A változatos műsorkínálat minden korosztály számára szórakozást, kikapcsolódási lehetőséget kínál..

 

A május 3-i, pénteki programokban elsősorban helyi és környékbéli előadóművészek  mutatják be tehetségüket. A VI. Magyar Majális első estéjén a Nigth Ride koncertjét az Expired Passport zenakar fellépése követi.

 

Közeleg a tavaszi családi- és magyarságünnep Dunaszerdahelyen – Íme, a részletes program

A hagyományokhoz híven a szombati programok  magyaros felvonulással kezdődnek. A jelenlévők a Himnuszt is eléneklik, hadd járja át az összefogás ereje Felvidék legmagyarabb járását.

 hirdetes_810x300  

 

A majálisról minifoci-bajnokság sem hiányozhat, a DAC inho – U7 és U8.részvételével. Istentisztelet után az ünnepélyes megnyitót követően feldíszítik a májfát is. A dunaszerdahelyi rendezvényen citeraszó, népdal-csokor, nóta, tánc és sok más szórakozás lesz.

 

Szombaton Demko Attila, Máglyatűz című, Magyarországon már nagy sikert aratott könyve kerül bemutatásra a szerző személyes jelenlétével, melyet dedikálás követ.

 

A rendezvény csúcspontjának a Pósfa zenekar örömzenéje ígérkezik

 

Aki pedig picit megmozgatná magát, s nemcsak a majális kulturális szálát kísérné figyelemmel, az részt vehet a különböző foglalkozáskon pl. a kézműves sátorban, vagy a „barantások terén”. Emellett megtekinthető lesz a székesfehérvári alapítvány tudománytörténeti kiállítása, de szabadtéri gyógyítás is teret kap, hiszen a rendezvény ideje alatt magyarországi természetgyógyászok és csontkovácsok szüntetik meg az adott fájdalmat, adnak egészségügyi tanácsokat.

 

A rendezvényen az árusok sokrétű portékáját is felkereshetik az érdeklődők, mert minden, ami minőségi és magyar, megvásárolható lesz.

 

Közeleg a tavaszi családi- és magyarságünnep Dunaszerdahelyen – Íme, a részletes program

 

Bugár György ötletgazdától és főszervezőtől megtudtuk, hogy május 3-án délután a DAC futballistáinak a szurkolókkal való találkozása fokozza a hangulatot. „A szervezésbe első alkalommal kapcsolódik Dunaszerdahely fiatalsága is.” – mondta büszkén a rendezvény megálmodója.

 

Ne feledkezzünk meg az interaktív történelmi élőképről se, mely első alkalommal lesz Felvidéken. Várunk mindenkit nézőnek és „harcosnak” egyaránt!”

 

 

Lázok Attila, a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmányának titkára hírportálunknak elmondta, hogy az ezévi magyarságünnep nemcsak a közösségi himnuszénekléssel és a történelmi élőképpel különbözik a többitől. Idén ugyanis közel húsz Csemadok-alapszervezet kapcsolódik be aktívan a majális szervezésébe, lebonyolításába. „Vannak, akik pogácsákat, süteményeket készítenek; mások a főzésbe segítenek vagy épp műsorszámot biztosítanak, mutatnak be” – tette hozzá.

 

A szervezők biztatják az érdeklődőket, hogy az időjárás-előrejelzés se riasszon el senkit, hiszen értékes műsorszámokkal és fedett sátrakkal várnak mindenkit: Ünnepeljen magyar a magyarral Dunaszerdahelyen!

 

A Körkép.sk a VI. Magyar Majális médiapartnere.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.