Immár 27. alkalommal rendezték meg varázslatos környezetben a patonyréti lóvásárt. A szervezők finomságokkal és muzsikával színesítették a hagyományőrző eseményt. A rendezvény a lótartás hagyományának megismertetésével és a vásári hangulat tükrözésével indult útnak. Manapság mindez kiegészült a közösségi öntudat megerősítésével és a magyar hagyományok továbbadásával.

 

 

Patonyrét Község Önkormányzata június 22-én tartott rendezvényére sokan kilátogattak. Voltak, akik a lovak, mások a szórakozás miatt érkeztek. Nincs lóvásár sétakocsikázás nélkül, így az adandó alkalmat többen is kihasználták.

 

 hirdetes_400x285  
A gyermekek legkedveltebb lófajtája volt.

 

A jelenlévők örömmel tekintették meg a szebbnél szebb táltosokat, simogatták meg őket. A gyerkőcök közül többen jelezték, hogy a jövőben szeretnének lovat otthonra.

 

Szinte minden gyerek kipróbálta a légvárt.

A zenés műsorban mindenki kedvét lelte. Megható pillanat volt, amikor az Ismerős Arcok Nélküled c. slágerét együtt énekelték a vásározók. Ez idő alatt a legkisebbek légvároztak és arcukra festették kedvenc figuráikat.

 

 

Flaska Lénárd az idei lóvásár értékeléséről a Körkép.sk-nak elmondta, hogy „Nagyszerűen sikerült. Öröm volt látni, hogy az emberek beszélgetnek, megcsodálják a lovakat, egy fárasztó hét után kikapcsolódnak.” Megkérdezésünkre elmondta, hogy a vásár idén huszonkét lóval nyitotta meg kapuit. „A modernkor magával hozta a rohanást és a hagyományok szerepét, de mi, Patonyréten megkülönböztetett jelentőséget tulajdonítunk a szokások megtartásának. Jó érzéssel tölt el a jelenlévők dicsérettel illették a vásárt. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy jövőre is megtartsuk.” – zárta.

 

Vidéki piknik.

 

Gyerkőcsarok – arcfestés helyszíne.
Közös kép a polgármester úrral.

Felső-csallóközi településvezetők közös fotója: Flaska Lénárd (balról) Patonyrét polgármestere mellette László Zoltán Nagyszarva polgármestere.


Laky Erzsébet

Fotók: Slanina Nagy Hédi és Bazsalovics Rudolf

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.